onsdag 28 november 2012

Chokladparfait med apelsinsmak

Ingredienser

150 g mörk choklad, minst 70 % kakaohalt 6 st äggulor 3 msk honung 6 msk pressad apelsin 3 krm vaniljpulver salt 6 dl grädde



Gör så här

1. Smält chokladen i en skål ett par minuter på medeleffekt i mikro, eller ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt svalna.
2. Vispa äggulorna med honungen till ett tjockt skum.
3. Rör ner lite i taget i den smälta, avsvalnade chokladen.
4. Smaksätt med apelsinsaft, vaniljpulver och några saltkorn, blanda väl.
5. Vispa grädden, men inte för hårt.
6. Rör först ner lite grädde i chokladsmeten, blanda sedan i resten.
7. Då slipper du chokladklumpar.
8. Fyll fina portionsformar eller en stor form.
9. Ställ i frysen i minst 3 timmar.
10. Ta fram parfaiten lite innan den ska serveras så hinner den bli lite krämig.

receptet kommer från recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar