Recept ur dagens ÖP.
750 g morötter
Smör
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
5 cm färsk ingefära, riven
1 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk curry
1 tsk rökt paprikapulver
8 dl kycklingfond
1 dl vitt vin
1 citron (skal+2 tsk saft)
1 dl crème fraîche
1 tsk akaciahonung
1 kruka färsk koriander
Salt och nymalen svartpeppar
Skala och skiva morötterna.
Smält lite smör i en kastrull,
mjukstek lök, vitlök och ingefära.
Tillsätt spiskummin, curry, paprikapulver och fräs.
Häll i morötterna, rör om och fräs i ett par minuter.
Slå på buljong och vin.
Koka tills morötterna mjuknat, ca 15 minuter.
Blanda rivet citronskal med cremefraiche.
Mixa soppan, späd ev med lite vatten.
Tillsätt honung och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela soppan i skålar, lägg i en klick cremefraiche.
Klipp över rikligt med koriander.
Etiketter
- barnvänligt (11)
- Frukt (1)
- Från natuen (1)
- huskurer (2)
- jul (11)
- LCHF (1)
- LCHF bjudmat (2)
- LCHF brunch (5)
- LCHF bröd (18)
- LCHF drycker (6)
- LCHF efterrätt (12)
- LCHF fika (11)
- LCHF frukost (7)
- LCHF fröknäcke (4)
- LCHF godis (2)
- LCHF kryddor och marinader (3)
- LCHF lunch (1)
- LCHF långkok (2)
- LCHF middagar (12)
- LCHF snabbmat (4)
- LCHF snacks (3)
- LCHF soppor (6)
- LCHF tillbehör (16)
- LCHF ugnslagat (5)
- Midsommar (2)
- Skaldemans (1)
- Såser och röror (11)
- Sötsaker (4)
lördag 23 mars 2013
Kryddig morotssoppa med citronkräm 4 port
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar