Citron- och lakritspannacotta 4 st (receptet kommer från Lakrisfabriken)
Citronlager:
2 dl grädde
1/2 dl strösocker
rivet skal och saft av 1/2 citron
1 gelatinblad
Lakritslager:
2 dl grädde
1/2 dl strösocker
ca 2 tsk lakritspulver
1 gelatinblad
Ev. lakritssirap
Grädde och hackade lakritskarameller/rålakrits till garnering
Citronlager:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, socker och citronskal- och saft. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och låt det smälta i grädden. Sila ev. bort citronskalen. Häll upp grädden i dessertskålar eller glas (vinglas som jag använt) och låt stelna i kylskåpet, gärna över natten.
Lakritslager:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, socker och lakritspulver. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och låt det smälta i grädden.
Häll ev. lite lakritssirap över citronpannacottan och häll sedan försiktigt på lakritspannacottan. Låt stelna i kylskåpet minst 4 timmar.
Före du ska servera pannacottan: Vispa grädden och spritsa eller klicka på pannacottan. Grovhacka rålakrits och strö lite över grädden.
Servera!
Etiketter
- barnvänligt (11)
- Frukt (1)
- Från natuen (1)
- huskurer (2)
- jul (11)
- LCHF (1)
- LCHF bjudmat (2)
- LCHF brunch (5)
- LCHF bröd (18)
- LCHF drycker (6)
- LCHF efterrätt (12)
- LCHF fika (11)
- LCHF frukost (7)
- LCHF fröknäcke (4)
- LCHF godis (2)
- LCHF kryddor och marinader (3)
- LCHF lunch (1)
- LCHF långkok (2)
- LCHF middagar (12)
- LCHF snabbmat (4)
- LCHF snacks (3)
- LCHF soppor (6)
- LCHF tillbehör (16)
- LCHF ugnslagat (5)
- Midsommar (2)
- Skaldemans (1)
- Såser och röror (11)
- Sötsaker (4)
tisdag 9 april 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar