tisdag 9 april 2013

Citron- och lakritspannacotta

Citron- och lakritspannacotta 4 st (receptet kommer från Lakrisfabriken)

Citronlager:
2 dl grädde
1/2 dl strösocker
rivet skal och saft av 1/2 citron
1 gelatinblad

Lakritslager:
2 dl grädde
1/2 dl strösocker
ca 2 tsk lakritspulver

1 gelatinblad

Ev. lakritssirap
Grädde och hackade lakritskarameller/rålakrits till garnering

Citronlager:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, socker och citronskal- och saft. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och låt det smälta i grädden. Sila ev. bort citronskalen. Häll upp grädden i dessertskålar eller glas (vinglas som jag använt) och låt stelna i kylskåpet, gärna över natten.

Lakritslager:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, socker och lakritspulver. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och låt det smälta i grädden.
Häll ev. lite lakritssirap över citronpannacottan och häll sedan försiktigt på lakritspannacottan. Låt stelna i kylskåpet minst 4 timmar.

Före du ska servera pannacottan: Vispa grädden och spritsa eller klicka på pannacottan. Grovhacka rålakrits och strö lite över grädden.
Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar