torsdag 4 april 2013

Grillade lammracks med tabbouletomater och fetaoströra. 4 port

1 kg lammracks

Till marinaden:
1 1/2 dl olivolja
8 pressade vitlöksklyftor
1 msk torkade franska örter
1 krm salt

Till Tabboulehtomater:
4 stora tomater
1 dl bulgur
1 rödlök
2 msk färsk hackad persilja
2 msk hackad färsk mynta
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
salt & peppar

Till fetaoströran:
150 gram fetaost
1 dl turkiskyoughurt
1 tsk olivolja
svartpeppar

Blanda marinaden lägg ner delade lammracks.
Låt dra några timmar.
Komihåg att torka av racksen innan grillning.
Grilla

Lägg bulguren i blöt i vatten 1/2 timme.
Dela tomaterna på mitten och kärna ur dom.
Skala och hacka rödlöken fint.
Häll av vattnet som inte gått in i bulguren, och krama ur bulguren med händerna.
Blanda bulgur med örter, lök, olja och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar.
Fyll tomathalvorna med blandningen och lägg dem i en ugnsfastform.
Droppa över lite olivolja.
Stek i ugnen i 225 grader i ca 1´5-20 minuter.
Tomaterna ska ha fått lite färg.

Mosa fetaosten med en gaffel.
Blanda med youghurt och olivolja, och rör om ordentligt.
Smaka av med salt & peppar.

Serveras med en stor grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar