1 kg lammracks
Till marinaden:
1 1/2 dl olivolja
8 pressade vitlöksklyftor
1 msk torkade franska örter
1 krm salt
Till Tabboulehtomater:
4 stora tomater
1 dl bulgur
1 rödlök
2 msk färsk hackad persilja
2 msk hackad färsk mynta
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
salt & peppar
Till fetaoströran:
150 gram fetaost
1 dl turkiskyoughurt
1 tsk olivolja
svartpeppar
Blanda marinaden lägg ner delade lammracks.
Låt dra några timmar.
Komihåg att torka av racksen innan grillning.
Grilla
Lägg bulguren i blöt i vatten 1/2 timme.
Dela tomaterna på mitten och kärna ur dom.
Skala och hacka rödlöken fint.
Häll av vattnet som inte gått in i bulguren, och krama ur bulguren med händerna.
Blanda bulgur med örter, lök, olja och citronsaft.
Smaka av med salt och peppar.
Fyll tomathalvorna med blandningen och lägg dem i en ugnsfastform.
Droppa över lite olivolja.
Stek i ugnen i 225 grader i ca 1´5-20 minuter.
Tomaterna ska ha fått lite färg.
Mosa fetaosten med en gaffel.
Blanda med youghurt och olivolja, och rör om ordentligt.
Smaka av med salt & peppar.
Serveras med en stor grönsallad.
Etiketter
- barnvänligt (11)
- Frukt (1)
- Från natuen (1)
- huskurer (2)
- jul (11)
- LCHF (1)
- LCHF bjudmat (2)
- LCHF brunch (5)
- LCHF bröd (18)
- LCHF drycker (6)
- LCHF efterrätt (12)
- LCHF fika (11)
- LCHF frukost (7)
- LCHF fröknäcke (4)
- LCHF godis (2)
- LCHF kryddor och marinader (3)
- LCHF lunch (1)
- LCHF långkok (2)
- LCHF middagar (12)
- LCHF snabbmat (4)
- LCHF snacks (3)
- LCHF soppor (6)
- LCHF tillbehör (16)
- LCHF ugnslagat (5)
- Midsommar (2)
- Skaldemans (1)
- Såser och röror (11)
- Sötsaker (4)
torsdag 4 april 2013
Grillade lammracks med tabbouletomater och fetaoströra. 4 port
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar