söndag 19 januari 2014

Saffrans marinerad ugnskyckling

Orginal recept från Ryskadockor.
Här är min variant:-D
1 kg Kycklingfile
2 tunnt skivade vitlöksklyftor
4 msk olja
4 msk vatten
1 tsk mald ingefära
1 tsk kanel
1 kuvert saffran
Salt och peppar efter smak
2 dl hackade nötter
(Jag tog mandel/solrosfrön)
1 rejäl näve Boxholms peppar ost (smulad)
Dela kycklingen i mindre bitar.
Blanda marinaden: olja, vatten, kanel, ingefära, saffran, vitlök.
Låt kycklingen dra i marinaden minst 2 timmar.
Glöm inte att röra om några gånger under tiden.
Lägg kycklingen i en form och häll över marinaden.
In i ugnen 175 grader 30 minuter.
Ta ut formen och strö över nötterna och osten, in i ugnen igen 10 minuter.
Ät och njut!
Vi serverade med en hemmagjord coleslaw.
Det blev en riktigt god kyckling som vi kommer äta flera gånger ♥ Även barnen 6 och 4 år åt den med god aptit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar