lördag 10 maj 2014

Ugnsbakade köttfärsfyllda paprikor

Till 4 personer

4 stora paprikor
500 gram blandfärs
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Lökpulver
Vitlökspulver
200 gram färskost - jag använde 100 gram naturell och 100 gram med vitlökssmak
Riven västerbottenost
Olja

Sätt ugnen på 175 grader.
Dela paprikorna i halvor, kärna ur och skölj.
Pensla in hela paprikorna med olja.
Fördela ut dom i en långpanna, och förgrädda ca 10 minuter.
Bryn köttfärsen och krydda efter smak.
Ta av stekpannan från värmen och blanda ner färskosten.
Fördela köttfärsröran i paprikahalvorna och täck med den rivna osten.
Gratinera mitt i ugnen tills osten blivit gyllene ca 20-30 minuter.

Ät och njut!

Jag serverade dem tillsammans med en röra på ekologisk turkiskyogurt 
och riven boxholmsost med svartpeppar smak.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar