måndag 21 januari 2013

Semlor LCHF

Semlor från Fröken Fru :


Ingredienser  till 6 semlor

Bulldeg:
2 dl (90g) mandelmjöl
1 dl Hi-Maize (60g)
0,75 dl SukrinMelis
2 msk Fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 nypa salt
2 ägg
0,5 dl vispgrädde
Mandelmassa:
1 dl (45g) mandelmjöl
2,5 msk SukrinMelis
Vatten

Till garnering:
3 dl vispad grädde (gärna ekologisk)
1 msk SukrinMelis

Bulldeg:
Vispa grädden.
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt ägg, vispa med elvisp så det blandas ordentligt.
Rör ner vispgrädden.
Klicka ut 6 rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda 8-10 minuter i ugn på 200 grader.
Pensla bullarna direkt efter gräddningen med uppvispat ägg med en skvätt grädde.
Mandelmassa: Blanda mandelmjöl och SukrinMelis, tillsätt vatten lite i taget till önskad koncistens.

Montering: som vanligt. Pudra lite SukrinMelis på locken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar