Receptet ger 4 portioner och kommer från Allt om LCHF
500 gram broccoli
1/2 gulllök
1 msk smör
6 dl grönsaksbuljong
1 1/2 dl vitt torrt vin
1 dl cremefraiche
150 gram ädelost
salt och peppar
Hacka löken fint, och fräs den mjuk i smöret.
Häll på buljong och vitt vin, koka upp.
Tillsätt broccolin, och koka på medelvärme under lock 10 minuter (kortare tid för färsk broccoli).
Mixa soppan, och hetta upp den på nytt.
Tillsätt Cremefariche och äderlost (spara lite av osten till garnering).
Mixa soppar på nytt så att allt blandas.
Etiketter
- barnvänligt (11)
- Frukt (1)
- Från natuen (1)
- huskurer (2)
- jul (11)
- LCHF (1)
- LCHF bjudmat (2)
- LCHF brunch (5)
- LCHF bröd (18)
- LCHF drycker (6)
- LCHF efterrätt (12)
- LCHF fika (11)
- LCHF frukost (7)
- LCHF fröknäcke (4)
- LCHF godis (2)
- LCHF kryddor och marinader (3)
- LCHF lunch (1)
- LCHF långkok (2)
- LCHF middagar (12)
- LCHF snabbmat (4)
- LCHF snacks (3)
- LCHF soppor (6)
- LCHF tillbehör (16)
- LCHF ugnslagat (5)
- Midsommar (2)
- Skaldemans (1)
- Såser och röror (11)
- Sötsaker (4)
torsdag 21 mars 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar