fredag 22 mars 2013

Örtbea 4 portioner

Receptet kommer från Allt om LCHF

250 g smör
2 scarlottenlökar (fin hackade)
3 kvistar dragon
3 msk vitvinsvinäger
2 dl vitt vin
3 äggulor
1 knippefärskdragon


Smält smöret och låt det svalna lite.
Lägg dragonkvistar, lök, vinäger och vin i en rostfri tjockbottnad kastrull.
Koka ihop tills det bara är ett par matskedar kvar.
Sila och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
I med äggulorna och vispa kraftigt, så att blandingen tjocknar och blir pösig.
Ta av kastrullen från värmen, vispa i smöret först en droppe åt gången och sedan i en tunn stråle.
(Bottensatsen ska inte användas)
Hacka de färska örterna och blanda ner i såsen, smaka av med dragon, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar