Receptet kommer från Allt om LCHF
250 g smör
2 scarlottenlökar (fin hackade)
3 kvistar dragon
3 msk vitvinsvinäger
2 dl vitt vin
3 äggulor
1 knippefärskdragon
Smält smöret och låt det svalna lite.
Lägg dragonkvistar, lök, vinäger och vin i en rostfri tjockbottnad kastrull.
Koka ihop tills det bara är ett par matskedar kvar.
Sila och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
I med äggulorna och vispa kraftigt, så att blandingen tjocknar och blir pösig.
Ta av kastrullen från värmen, vispa i smöret först en droppe åt gången och sedan i en tunn stråle.
(Bottensatsen ska inte användas)
Hacka de färska örterna och blanda ner i såsen, smaka av med dragon, salt och peppar.
Etiketter
- barnvänligt (11)
- Frukt (1)
- Från natuen (1)
- huskurer (2)
- jul (11)
- LCHF (1)
- LCHF bjudmat (2)
- LCHF brunch (5)
- LCHF bröd (18)
- LCHF drycker (6)
- LCHF efterrätt (12)
- LCHF fika (11)
- LCHF frukost (7)
- LCHF fröknäcke (4)
- LCHF godis (2)
- LCHF kryddor och marinader (3)
- LCHF lunch (1)
- LCHF långkok (2)
- LCHF middagar (12)
- LCHF snabbmat (4)
- LCHF snacks (3)
- LCHF soppor (6)
- LCHF tillbehör (16)
- LCHF ugnslagat (5)
- Midsommar (2)
- Skaldemans (1)
- Såser och röror (11)
- Sötsaker (4)
fredag 22 mars 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar