Sätt ungen på 160 grader ( varmluft)
Pajskal:
3 1/2 dl vetemjöl (mandelmjöl)
1 dl socker (steviaströ)
150 gram smör
1 tsk bakpulver
1 tsk kallt vatten
Kör smöret mjukt med degkrokarna på elvispen och tillsätt resten,
kör ihop till en deg. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en pajform.
Fyllning:
5 dl färska blåbär
4 dl gräddfil
1 ägg
1 dl socker (steviaströ)
2 tsk vaniljpulver
2 msk kokosnötsmjöl
Allt utom blåbären vispas ihop ordentligt med elvisp.
Fyll smeten i pajskalet, och fördela blåbären ovan på.
Gädda ca 35 minuter mitt i ugnen.
Låt pajen svalna helt innan den skärs upp.
Bon apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar