söndag 26 januari 2014

Semlebullar LCHF

Till 8 små:
Original receptet hittade jag hos 56 kg. Jag bytte grädde mot kokosgrädde och valde att göra semlorna som små munsbitar.
3 ägg
4 msk Sötströ
1 dl kokosgrädde
(Det tjocka i kokosmjölksburken)
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 1/2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och sötströ fluffigt.
I med de torra ingredienserna och jobba ihop till en deg.
Låt svälla 5 minuter.
Jag rullade 8 runda bollar som stoppades i bakformar i en muffinsplåt för att hjälpa dem hålla formen.
Gräddas mitt i ugnen ca 15 minuter tills ytan är lätt gyllene.
Låt svalna på galler.
Dela bullarna och ta ur lite av inkråmet så att bullen går att fylla.
Fyll sedan med mandelmassa (mandelmjöl, sötningsmedel,vatten,bittermandeldroppar) blandad med inkrom och  toppa med vispadgrädde.
Pudra över Sukrin flor.
På med locket.
Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar