6 port
250 g strimlad färsk rödkål
2 apelsiner i bitar
1 röd paprika
1 grön paprika
25 g rostade, grovt hackade hasselnötter
1 msk solrosfrön
1/2 granatäpple
Dressing:
2 msk Apotek Hjärtats senap1 msk vitvinsvinäger
2 msk koncentrerad äppeljuice
3/4 dl rapsolja
1. Strimla rödkålen med osthyvel till smala strimlor.
Skala apelsinerna med kniv så allt det vita försvinner och skär ut apelsinfileer.
Skär paprikorna i småbitar.
2. Rosta nötterna i torr teflonpanna några minuter och hacka dem grovt.
3. Blanda morötter, rödkål, apelsin och paprika i en salladsskål.
Strö över nötter, solrosfrön och granatäpplekärnor.
4. Blanda samman dressingen och servera till eller häll direkt över salladen.
Garnera med salladsblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar