fredag 21 december 2012

Julsallad a la Apoteket



6 port

250 g rivna morötter
250 g strimlad färsk rödkål
2 apelsiner i bitar
1 röd paprika
1 grön paprika
25 g rostade, grovt hackade hasselnötter
1 msk solrosfrön
1/2 granatäpple

 

Dressing:

2 msk Apotek Hjärtats senap
1 msk vitvinsvinäger
2 msk koncentrerad äppeljuice
3/4 dl rapsolja

1. Strimla rödkålen med osthyvel till smala strimlor.
Skala apelsinerna med kniv så allt det vita försvinner och skär ut apelsinfileer.
Skär paprikorna i småbitar.

2. Rosta nötterna i torr teflonpanna några minuter och hacka dem grovt.

3. Blanda morötter, rödkål, apelsin och paprika i en salladsskål.
Strö över nötter, solrosfrön och granatäpplekärnor.

4. Blanda samman dressingen och servera till eller häll direkt över salladen.
Garnera med salladsblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar