KRYDDIG GLÖGG (LCHF) (Klicka på länken för att komma till orginal receptet)
75 cl rött vin (tips Casillero del Diablo, nr 2962)
1 tsk kardemummakärnor
2 kanelstänger
1,5 tsk hela nejlikor
1 dl russin
2 dl hallon
Ev. sprit
Ev. honung
Gör så här:
Tina hallonen om de är frysta och mosa dem med en gaffel.
Lägg alla ingredienser (ej sprit och honung) i en kastrull och häll vinet över.
Värm glöggen och ta den från plattan precis innan den börjar koka.
Lägg ett lock över kastrullen och låt glöggen stå 1-2 timmar.
Sila av glöggen, blanda eventuellt i sprit (smaka av för valfri styrka) och häll upp på flaska.
Vill du söta med honung kan du göra det medan glöggen är varm eller så sötar du direkt i glögglaset.
Etiketter
- barnvänligt (11)
- Frukt (1)
- Från natuen (1)
- huskurer (2)
- jul (11)
- LCHF (1)
- LCHF bjudmat (2)
- LCHF brunch (5)
- LCHF bröd (18)
- LCHF drycker (6)
- LCHF efterrätt (12)
- LCHF fika (11)
- LCHF frukost (7)
- LCHF fröknäcke (4)
- LCHF godis (2)
- LCHF kryddor och marinader (3)
- LCHF lunch (1)
- LCHF långkok (2)
- LCHF middagar (12)
- LCHF snabbmat (4)
- LCHF snacks (3)
- LCHF soppor (6)
- LCHF tillbehör (16)
- LCHF ugnslagat (5)
- Midsommar (2)
- Skaldemans (1)
- Såser och röror (11)
- Sötsaker (4)
torsdag 20 december 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar