torsdag 20 december 2012

LCHF glögg

KRYDDIG GLÖGG (LCHF) (Klicka på  länken för att komma till orginal receptet)


75 cl rött vin (tips Casillero del Diablo, nr 2962)
1 tsk kardemummakärnor
2 kanelstänger
1,5 tsk hela nejlikor
1 dl russin
2 dl hallon
Ev. sprit
Ev. honung

Gör så här:
Tina hallonen om de är frysta och mosa dem med en gaffel.
 Lägg alla ingredienser (ej sprit och honung) i en kastrull och häll vinet över.
Värm glöggen och ta den från plattan precis innan den börjar koka.
Lägg ett lock över kastrullen och låt glöggen stå 1-2 timmar.
Sila av glöggen, blanda eventuellt i sprit (smaka av för valfri styrka) och häll upp på flaska.

Vill du söta med honung kan du göra det medan glöggen är varm eller så sötar du direkt i glögglaset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar