torsdag 20 december 2012

LCHF Fudge

CHOKLADFUDGE (LCHF) från Erikas LCHF
4 dl vispgrädde
100 g osaltat smör
60-80 g mörk choklad (jag använde 80 g 86% choklad)

Gör så här:
Koka upp grädden och tillsätt chokladen så att den smälter.
I med smöret och rör om.
Låt blandningen koka upp under omrörning.
Låt koka, utan lock, i 20-30 minuter tills smeten tjocknat. Rör om ofta.
Häll upp i en form, ca15x18 cm, och ställ i kylskåpet över natten innan fudgen skärs upp i bitar.



Jordnöts/Vanilj fudge (klicka på länken för att komma till orginalreceptet)


65 g osaltat smör
65 g jordnötssmör utan socker
60 g cream cheese (typ philadelphiaost)
1,5-2 dl stevia strö
1,5 dl vanilj proteinpulver

Smält smör och jordnötssmör på låg värme i kastrull, rör hela tiden.
Ta bort från plattan och rör ner cream cheese och sötning tills allt är slätt, rör ner proteinpulvret.
Låt smälta på eftervärmen och häll sedan upp i liten bakplåtsklädd form.
Låt stelna i kylskåp och skär sedan lagom stora bitar.


English fudge LCHF recept från Fit på fett!


 
 
2 dl vispgrädde
40 g mörk choklad
50 g smör
1 krm vaniljpulver
2 msk sukrin
1 knivsudd stevia
50 g mandel

Gör så här
Hacka mandlarna. Smält grädde, choklad, smör, vaniljpulver, sukrin och stevia i en tjockbottnad gryta. Koka på låg värme tills chokladsmeten tjocknar, ca 20 minuter. Blanda i mandlarna och häll upp i en form ca 15x15 cm. Låt stelna och skär i bitar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar