onsdag 19 december 2012

Pepparkaks cake pops

Recept från Ericas LCHF




CAKE POPS MED PEPPARKAKSSMAK (LCHF)3 st

1 pepparkaksmuffin
1-2 tsk philadelphiaost
50 g mörk choklad (jag använde 70%)

Gör så här:

Smula sönder muffinsen i en skål.
Tillsätt philadelphiaosten och rör ihop till en kladdig smet.
 Rulla bollar och ställ i kylskåpet.
Smält chokladen och doppa ner änden på pinnen i chokladen och stick in i kakan.
Ställ kakorna kallt så att chokladen på pinnen stelnar mot kakan (detta gör att pinnen inte lossnar från kakan).
Doppa bollarna i den smälta chokladen.
Gör en spritspåse av smörgåspapper och fyll med den choklad som blivit över.
Klipp ett litet, litet hål och dekorera cake popsen.
Förvara i kylskåp.

PEPPARKAKSMUFFINS (LCHF)
12-14 st

2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl bakpro
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk malen nejlika
0,5 tsk ingefära
2 krm malen kardemumma
150 g smör
4 ägg
1 msk citronjuice
Ev. 1 msk honong (eller annan sötning)
1 dl frysta lingon

Gör så här:
Häll alla torrvaror i en matberedare och kör runt kort så att det blandar sig ordentligt.
Ha i smör i mindre bitar, ägg, citronjuice och honung och kör matberedaren snabbt tills allt blandat sig.
Häll ner lingonen och blanda ner i smeten.
Pensla muffinsformarna med lite smält smör, jag använder silikonformar (på bilderna har jag bytt till pappersformar).
Fyll muffinsformarna till hälften med smet och grädda i ca 20 minuter i 150 grader i nedre delen av ugnen. Känn efter med en provsticka om muffinsen är klara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar