lördag 5 januari 2013

Chili con carne

Chili con carne från Allt om LCHF
800 g nötfärs
2 gröna paprikor
1 gul paprika
2 gulalökar
3 vitlöksklyftor
15-20 färska champinjoner
1 burk krossad tomat
1 1/2 msk tomatpuré
3 msk stark chilisås
1 köttbuljongtärning (utan glutamat)
1/2-1 finhackad chilifrukt
1 1/2 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
1 msk chillipulver
salt
smör och olivolja till stekning
Till servering: Gucamole

 
Gör så här:
Kärna ur och skär paprikan i bitar.
Skala och skär löken i små klyftor.
Skölj och skär champinjonerna i kvartar.
Fräs paprikan och löken i smör och olivolja.
Lägg över i en stor gryta.
Stek champinjonerna och lägg i grytan.
Bryn köttfärsen i smör och lägg i grytan.
Häll i krossad tomat och 1 1/2 dl vatten.
Smula i buljongtärningen.
Tillsätt tomatpuré, chilisåsen, chilifrukten. Pressa i vitlöken och krydda.
Låt stå och puttra i 10 minuter.

Servera med guacamolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar