lördag 5 januari 2013

Spenatsoppa LCHF

Spenatsoppa LCHF från Allt om LCHF

4 port

500 g hackad fryst spenat
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot
1 äggula
Tillbehör
4 kokta ägg

Gör så här:
Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull.
Tillsätt smör, hackad gräslök och häll på resten av vattnet.
Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
Rör i grädden i soppan och ta bort från värmen.
Rör i äggulan.
Smaka av med salt, peppar och riven muskot.
Servera med kokta ägg.

Själv hoppade jag visst över äggulan och hade 600 gram spenat i soppan+ lite extra krydda. Gott blev det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar